Pin It
ΠΛΑΚΑΚΙΑ | ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
Τηλ: 210.993.99.33

Γιατί σηκώνονται τα πλακάκια από το δάπεδο

Μπορούν να σηκωθούν τα

πλακάκια από το δάπεδο;

plakakia dapedou

Ναι μπορούν όχι μόνο να σηκωθούν απλά αλλά και να πεταχτούν κυριολεκτικά στον αέρα όχι μόνο ένα -δύο αλλά σε ολόκληρη σειρά και σε ολόκληρα δωμάτια

giati shkonontai ta plakakia

Γιατί σηκώνονται τα πλακάκια από το δάπεδο;

Είναι πάρα πολλές οι αιτίες και οι παράγοντες που συντελούν σε αυτό το γεγονός.Ένα ενδεικτικό test είναι να δείτε αν το ξεκολλημένο πλακάκι έχει από πίσω κόλλα.Αν το ξεκολλημένο πλακάκι έχει από πίσω κόλλα τότε ευθύνεται η ποιότητα του υποστρώματος και ο τρόπος κατασκευής, ειδικότερα μπορεί να είναι μία από τις ακόλουθες αιτίες.

1) Η κακή ποιότητα του υποστρώματος, δηλαδή δεν έχουν μπει όλα τα υλικά και στις σωστές αναλογίες με αποτέλεσμα η βάση να είναι σαθρή, να υπόκειται σε καθίζηση οπότε το συμπαγές σύστημα κόλλα+πλακάκι βρίσκεται στον αέρα και ξεκολλάει.

2) Έλλειψη αρμών ανάμεσα στα πλακάκια αλλά και περιμετρικά, ικανών να απορροφούν την συστολή και διαστολή των υλικών.

3 )Κόλληση των πλακιδίων με συμπαγή υλικά π.χ τσιμέντο που δεν έχουν ίδιο συντελεστή διαστολής(ίδια ελαστικότητα) με τα πλακάκια   και δεν μπορούν να απορροφήσουν τις διαστολές και συστολές του υλικού.

4) Κόλληση των πλακιδίων όταν επικρατούσαν ακραίες θερμοκρασίες δηλαδή πολύ ζέστη ή πολύ κρύο οπότε η κόλλα έχει χάσει την αντοχή της.

5)Εκθεση της επιφάνειας με τα πλακάκια σε ακραίες καιρικές συνθήκες για πολύ καιρό, ενώ δεν έχουν χρησιμοποιηθεί τα κατάλληλα υλικά δηλαδή, πλακάκια δαπέδου γρανίτης και ενισχυμένη κόλλα πλακιδίων.

΄Ετσι βλέπουμε να σηκώνονται τα πλακάκια από μία πυλωτή που την χτυπάει ο ήλιος σε ένα μέρος, να σηκώνονται τα πλακάκια από δάπεδα που εκτονώνονται κοντά τους αεραγωγοί κλιματισμού  κτλ

6) Κόλληση των πλακιδίων με κακής ποιότητας κόλλα που δεν είχε τις αναγκαίες αντοχές για πολλά χρόνια.

7 )Κόλληση των πλακιδίων σε υπόστρωμα που ήταν σαθρό και αδύνατο, π.χ τσιμεντοκονία που είχε ραγίσματα , παλιό μαρμάρινο δάπεδο που δεν ασταρώθηκε προτού κολλήσουν επάνω του τα πλακάκια ..

8 )Υγρασία από το δάπεδο , από εξωτερικό τοίχο, από τα θεμέλια , από κρυφή διαρροή.

Πως θα  αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα.

Μπορούμε να πούμε γενικά ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος έχει σχέση με την αιτία που το δημιούργησε , οπότε οι λύσεις μπορεί να είναι

1 )ολική αποξήλωση της παλιάς επιφάνειας  , αποκατάσταση της βλάβης και επανατοποθέτηση νέων πλακιδίων.

2 )Εξάλειψη της αιτίας που το δημιούργησε, αν είναι εξωτερικός παράγοντας.

3 )Μερική αλλαγή των πλακιδίων που σηκώθηκαν , αν η βλάβη είναι περιορισμένη, και αναμονή να δείτε  αν θα εμφανιστεί πάλι το πρόβλημα.

Δείτε όλα τα πλακάκια δαπέδου

3 Σχόλια
  1. Ο κυριότερος λόγος δεν περιγράφεται, ίσως να περιγράφεται-υπονοείται στην αρχή.Ακριβώς ειπείν: Λίγη κόλλα(αναξερτητως ποιότητας)->κενός αέρας->αλλαγή θερμοκρασιάς και μπουμ! (όσο σκάρτη να είναι η κόλλα ή η ποιότητα του πλακιδίου δεν θα σκάσουν όλα τα πλακάκια μαζί)

  2. Καλησπερα θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σε σχεση με το βαψιμο των πλακιδιων.Εχω εναν τοιχο στην κουζινα μου με πλακακια και θελω να τα βαψω, το προβλημα μου ειναι οτι δεν θελω να φαινονταιη αρμη και σκεφτηκα να τους στοκαρω αλλα δεν ξερω αν υπαρχει καποιο κατάλληλο υλικο για το γεμισμα τον αρμων που να ειναι τελείως λειο!! Θελω τα φωτα σας και πως να αποφυγω το ξήλωμα…

    • θα στοκαρετε τους αρμους και δεν θα σκουπίσετε τελείως το υλικό για να ευθυγραμίσσει.Για να κολήσει ο παλός στόκος πάνω στον νέο πρέπει να κάνετε μια εμβάθυνση τουλάχιστον ενα χιλιοστο.Προτου την βαφη πρέπει να περαστει αστάρι για να πιάσει η μπογια.
      Η πιο σωστη λύση είναι να γίνει πατητή τσιμεντοκονία που θα έχει τελικό πάχος 10 χιλιοστά , και δεν θα χρειαστει τιποτε απο τα παραπανω

Leave a Reply