Pin It
ΠΛΑΚΑΚΙΑ | ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
Τηλ: 210.993.99.33

Πώς να επιλέξετε πλακάκια μπάνιου

Επιλέγοντας πλακάκια μπάνιου…

 

plakakia-mpaniou

 

Η φράση πλακάκια μπάνιου , μας γεμίζει χρώματα, ιδέες, την προσμονή για το νέο χώρο που ετοιμάζουμε με αγάπη, τον χώρο που χαρακτηρίζει την ηρεμία την προσωπική περιποίηση, αυτό που αποκαλείται  wellness.

Θέλοντας να διακοσμήσουμε το μπάνιο μας, ψάχνουμε ιδέες διακόσμησης , προσπαθούμε να ανακαλύψουμε πρωτότυπα σχέδια, αναζητούμε την διακόσμηση μπάνιου που είδαμε σε κάποιο περιοδικό,έχουμε αγωνία αν θα επιτύχει η επιλογή μας!

Πλακάκια μπάνιου για να τα επιλέξετε ,ακολουθείστε τα βήματα

1 Επιλέγω επιφάνεια

Πλακάκια μπάνιου σαν πέτρα.

 

assisi6

 

Τα προτιμούμε σε πέτρινες κατασκευές, σε σοφίτες σε αναπαλαιώσεις και γενικά εκεί που θέλουμε να δώσουμε την όψη του φυσικού υλικού, εναρμονισμένου με το περιβάλλον.Ένα πέτρινο μπάνιο συνδυάζεται πολύ ωραία με πέτρινο νιπτήρα, αλλά και με ρετρό μπαταρίες και ρετρό αξεσουάρ μπάνιου.Το πλακάκι πέτρα για το μπάνιο έχει συνήθως βασικό χρώμα φόντου απαλό μπεζ και συνδυάζεται με σκούρο σε καφέ, κεραμιδί ακόμη και σε μπλε ή πράσινο.Στα πέτρινα μπάνια ταιριάζουν μικροί ξύλινοι καθρέπτες με  λεπτή κορνίζα.

Πλακάκια μπάνιου ρουστίκ.

 

retro plakakia

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα πλακάκια αυτά και σε οικίες στην πόλη, γιατί η υφή τους  είναι απαλή, αλλά τα χρώματα είναι πιο γήινα ξεκινάνε από το απαλό μπεζ μέχρι σκούρο καφέ .Στα ρετρό μπάνια η διακόσμηση είναι κυρίως με  και με τορέλλο και ανάγλυφα λιστέλλο   που δίνουν μια αρχοντική όψη στο μπάνιο.

Πλακάκια μπάνιου ματ

 

 

mat plakakia mpaniou

Είναι  μια μεγάλη ομάδα πλακιδίων που μπορείτε να τα βρείτε σε γήινα χρώματα, αποχρώσεις του καφέ , μπεζ αλλά και σε γκρι, λευκό ,ανθρακί.Στά μοντέρνα αυτά μπάνια μια μίξη των πλακιδίων αυτών με ψηφίδα  , και η χρησιμοποίηση ντεκόρ και λιστέλλο είναι απαραίτητη  για να ενδυναμωθεί το οπτικό αίσθημα.Μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε σχέδια με τα ίδια τα πλακάκια είτε τοποθετώντας κάθετες επιφάνειες με το σκούρο πλακάκι ανάμεσα σε ανοιχτόχρωμο πλακάκι, , είτε ντύνοντας έναν τοίχο με το σκούρο πλακάκι

Γυαλιστερά πλακάκια μπάνιου.

Πλακάκια μπάνιου απομίμηση μαρμάρου

 

 

MARBLELINE6

 

Τα πλακάκια μπάνιου απομίμηση μαρμάρου, ή πλακάκια μπάνιου σαν μάρμαρο,  είναι κλασσική αγαπημένη επιλογή .Κύριο χαρακτηριστικό είναι η λαμπερή επιφάνεια  η οποία δεν χρειάζεται σχεδόν κανένα επιπλέον διακοσμητικό στοιχείο, γιατί τα πλακάκια μπάνιου απομίμηση μαρμάρου παρουσιάζονται σε μεγάλες διαστάσεις.

Γυαλιστερά πλακάκια μπάνιου κόκκινα

Γυαλιστερά πλακάκια μπάνιου μωβ

Γυαλιστερά πλακάκια μπάνιου μπλε

 

lila

 

Στα γυαλιστερά πλακάκια μπάνιου θα βρείτε πολλά χρώματα, γιατί είναι γεγονός ό,τι χρώματα αποδίδονται πολύ πιο ζωντανά σε γυαλιστερή επιφάνεια. Για να είναι εντυπωσιακό και ωραίο ένα χρωματιστό μπάνιο, τοποθετήστε το χρωματιστό πλακάκι και στον τοίχο, μην το περιορίζετε μόνο στο δάπεδο του μπάνιου γιατί το αποτέλεσμα θα είναι αδιάφορο και μονότονο.Αντίθετα, τοποθετώντας το χρωματιστό φόντο στον τοίχο της ντουζιέρας,

ντύνοντας μια πλευρό τού τοίχου του επίπλου αναδεικνύεται το χρώμα και ζωντανεύεται τον χώρο..

 

RETRO  πλακάκια μπάνιου

 

OXFOR

 

Η τελευταία τάση στα πλακάκια μπάνιου είναι τα ρετρό πλακάκια μπάνιου, τα τσιμεντοπλακάκια, τα παραδοσιακά πλακάκια μπάνιου.Όλα όσα θυμίζουν παλιά χειροποίητη τέχνη, και αυθεντική ζωγραφική ανήκουν στην ομάδα αυτή. Εδώ , θα συνδιάσουμε το σχέδιο στον τοίχο και στο δάπεδο με το  ουδέτερο απλό πλακάκια που συνήθως ταιριάζει και ακολουθεί   τα υπόλοιπα χρώματα.

Τσιμεντοπλακάκια

Μια νέα πρόταση έρχεται από τον παλιό καιρό , αλλά με νέα ποιοτική απόδοση. Τα τσιμεντοπλακάκια είναι πλακάκια χειροποίητης παραγωγής με βάση το τσιμέντο και χρωματισμένα με φυσικά χρώματα, τα δε σχέδιά τους είναι κυρίως γεωμετρικά και περίτεχνα. Τα τσιμεντοπλακάκια έχουν απορροφητικότητα και χρειάζονται συντήρηση με επάλειψη ειδικών βερνικιών.Η δυναμική βιομηχανία των πλακιδίων προτείνει και προσφέρει πλακάκια γρανίτη αλλά σε σχέδιο και μορφή όπως τα τσιμεντοπλακάκια.Με τον τρόπο αυτό έχουμε πλακάκια γρανίτη πολύ μεγάλης αντοχής , αλλά με τα παραδοσιακά σχέδια που έχουν τα τσιμεντοπλακάκια

 2 Επιλέγω χρώμα

Μπάνια διακόσμηση

Η διακόσμηση τού μπάνιου έχει σαν βάση τον χρωματισμό των πλακιδίων και τα αντίστοιχα διακοσμητικά στοιχεία που ταιριάζουν με τα πλακάκια.

Πλακάκια μπάνιου χρώματα

Η επιλογή τού χρώματος των πλακιδίων είναι καθοριστικής σημασίας για το μπάνιο .Για να επιλέξετε το χρώμα των πλακιδίων , δείτε πολλές και διαφορετικές προτάσεις και αναρωτηθείτε:

– ποιο χρώμα μου αρέσει να βλέπω το πρωί στο  μπάνιο μου;

Η απάντηση αυτή θα σας βοηθήσει και στην επιλογή σας, γιατί το χρώμα του μπάνιου επιδρά και καθορίζει στην διάθεσή μας όλη την ημέρα!

Υπάρχουν τα έντονα και δραματικού ύφους χρώματα , που δίνουν ένταση, όγκο, δυναμισμό στον χώρο, όπως το κόκκινο, γκρι σκούρο , μαύρο, γκρι,  καφέ , καφέ σκούρο, μπεζ σκούρο.

Υπάρχουν τα ήρεμα και γλυκά χρώματα όπως το απαλό μωβ, λιλά, βεραμάν, απαλό μπεζ, μπλε -σιέλ.

Να προτιμήσω ένα  μοντέρνο χρώμα στο μπάνιο μου , το οποίο όμως μου φαίνεται σκούρο;

Η βιομηχανία των πλακιδίων συνεργάζεται με καταξιωμένους και έμπειρους σχεδιαστές, που δημιουργούν τις τάσεις και το στυλ.  Τα νέα χρώματα και τα νέα σχέδια των πλακιδίων δεν μπορούμε να τα παραβλέψουμε γιατί αφορούν ποιοτικά και νέα πλακάκια που έχουν παραχθεί με νέες τεχνολογίες και νέα ισχυρά σμάλτα,  τα οποία τους δίνουν ομορφιά αλλά και αντοχή! Επιλέξτε το νέο χρώμα της μόδας αλλά με την βοήθειά μας θα το προσαρμόσετε στον χώρο σας και θα αποκτήσετε ένα μοντέρνο μπάνιο.

3 Αποφασίζω την τοποθέτηση

Πλακάκια μπάνιου τοποθέτηση

Η τοποθέτηση των πλακιδίων ακολουθεί  βασικούς  κανόνες των χρωμάτων

– κανόνας των 3 χρωμάτων, ένα πλούσιο  έντονο -ένα ουδέτερο- ένα συμπλήρωμα

-κανόνας των 2 ουδέτερων χρωμάτων

-κανόνας 2 έντονων χρωμάτων

Με την βοήθειά μας, θα κάνετε την καλύτερη επιλογή στα χρώματα των πλακιδίων σας αλλά και στον τρόπο τοποθέτησης , για ένα όμορφο, ευχάριστο , και λειτουργικό μπάνιο.

 4 Αποφασίζω αλλαγή στην διαρρύθμιση

Διαρρύθμιση μπάνιου

Δείτε τις πραγματικές ανάγκες σε αποθηκευτικούς χώρους ! Πολλές φορές έχουμε στα ράφια μας αντικείμενα που δεν χρειαζόμαστε πραγματικά!

Προσπαθείστε να εξασφαλίσετε τον σωστό εξαερισμό του μπάνιου!

Σκεφθείτε τα υπέρ και τα κατά, για την επιλογή μπανιέρας ή ντουζιέρας

Αν επιλέξετε ντουζιέρα, προτιμήστε ντουζιέρα πορσελάνης , για να έχετε μακροπρόθεσμα ένα καθαρό μπάνιο και ένα υγιεινό περιβάλλον!

Αξίζει να μετακινήσετε την πόρτα ή το παράθυρο τού μπάνιου για να επιτύχετε καλύτερη  διαρρύθμιση του μπάνιου σας

 Πλακάκια μπάνιου: πως να τα επιλέξετε

….ακολουθείστε και το ένστικτο σας , τολμήστε μια χρωματική αλλαγή, δημιουργήστε χώρο ομορφιάς , χαλάρωσης , επιλέξτε το νέο, και το διαφορετικό!

Σας περιμένουμε στην έκθεσή μας για να δείτε και να θαυμάσετε τα καλύτερα σχέδια σε πλακάκια μπάνιου !!

Δείτε όλα τα πλακάκια μπάνιου

Leave a Reply